FOR MEDLEMMER / FILM OG ARTIKLER - JENS BRUHN
Jens Bruhn er er lokalt kendt som overlærer på Nærum Skole, museumspædagog, S-lokalpolitiker, rejseleder og formand for Søllerød Jazzklub.
 
Dansk Vestindien - en posthistorisk rejse 1900-1917 (obs: 3 film) 
 
 
(der vil senere blive lagt yderligere 1 film på) 
 
På linket kan man se en film "Dansk Vestindien – en postkorthistorisk rejse 1900 -1917”.
  
Jens Bruhn er rejseleder, og ved hjælp af postkort fører han seeren rundt på Sct. Thomas, Sct. Jan og Sct. Croix.
 
Filmen er produceret af Kanal 1 i anledning af 100 året for salget af øerne til USA. I tre TV-udsendelser fortællers om livet i den tidligere koloni.leder, og ved hjælp af postkort fører han seeren rundt på Sct. Thomas, Sct. Jan og Sct. Croix.

Der er rundtur i byerne Charlotte Amalie, Christiansted og Frederiksted, besøg på byernes anløbsbroer og på postbådene, der sejlede mellem øerne.
Et indtryk fås også af de hårde livskår, som den farvede del af befolkningen havde som markarbejdere, kulslæbere og bomuldsplukkere.

Den rejsende kommer også på besøg hos toldvæsenet, hærstyrken, gendarmeriet, ja sågar en begravelse bliver seerne øjenvidne til.

Jo, den postkorthistoriske rundtur giver bestemt stof til eftertanke, da mange af kortene på bedste vis viser, dels de pæne sider af livet på øerne, men bestemt også de ubarmhjertige liv- og arbejdslivskår, man bød den farvede del af befolkningen.
 
 
Udstilling på Birkerød bibliotek "Dansk Vestindien set paa postkort"
Linket er til Birkerød Bibliotek 
 
 
I samarbejde med Birkerød Frimærkeklub og i forbindelse med Tak16 i november 2016 blev Jens Bruhns artikel: ”Dansk Vestindien – set på postkort" pæsenteret.
Den grafiske tilrettelæggelse stod hillerødborgeren Kjeld Kluge for.

WWW. POSTKORTKLUBBEN. DK