FOR MEDLEMMER / ÅRETS POSTKORTSAMLER / ÅRETS POSTKORTSAMLER 2018

ÅRETS POSTKORTSAMLER 2018

På Generalforsamlingen 2018 modtog de 3 passionerede postkortsamlere prisen som årets postkortsamlere

Henrik Selsøe Sørensen, Claus Boie & Gorm Christensen
 
I nomineringen var der følgende indstilling:

FRA BILLEDHILSEN TIL POSTKORT blev I 2007 udgivet af Bruun Rasmussen Publishing! Forfatterne var lidenskabelige samlere af de små stykker papir og karton som alle vi andre også holder så meget af! Det var da rygtedes at en bog/publikation var på vej, men der var vel ingen der forventede en så formidabel udgivelse, der fik kæben til at falde hos de af os der også lå inde med lidt viden og erfaring!
Et stort værk på 400 sider, pakket med viden og information om postkortet og det der var lige før. 650 illustrationer med eksempler fra forfatternes samlinger, og ledsagende tekst baseret på årelang research og opsamlet erfaring.
Bogens forfattere når rundt om det meste: Postkortets forløbere, postkortets barndom og rivende udvikling med kendte og mindre kendte illustratorer, forlag og andre udgivere.
Bruun Rasmussen Publishing fortjener også stor anerkendelse for bogens umådeligt lækre og sikre grafiske udformning og produktion, der er ikke sparet på noget!
Forfatterne nævner det selv beskedent i forordet:
“Nærværende bog er tænkt som en håndbog og kilde til viden for seriøse postkortsamlere, men byder samtidig på en interessant indfaldsvinkel til kultur- og kommunikationshistorie for alment historisk interesserede”.
Og dét leverer den, tak for det!!
Som sagt, bogen udkom i 2007, og må efter vores mening betragtes som dansk postkortlitteraturs ubetingede Rolls Royce, en Oscar værdig, så
“Årets Postkortsamler 2018” hæder bør i forening, aldeles forsinket, derfor omsider tildeles:
Henrik Selsøe Sørensen, Claus Boie & Gorm Christensen"

WWW. POSTKORTKLUBBEN. DK